Bestäm själv hur du vill ha din begravning!

Eva älskade att dricka champagne med vännerna, på begravningen kom inga gäster.Edvin tillbringade större delen av sitt liv i skärgården ombord på sin älskade segelbåt, men begravdes på torra land.

Evas och Edvins öde är vanligare än man tror. Ingen av dem lämnade några papper efter sig, som berättade hur de ville ha sitt sista avsked. Därför blev ingenting som de tänkt sig.Vi önskar inget hellre än att många, många fler berättar för sina anhöriga hur de vill ha det på sin begravning. Så att vi som tar hand om det sista avskedet kan göra allt på absolut bästa sätt. Andra viktiga saker att skriva ner är: Finns det testamente eller samboavtal och var i så fall? Vilka försäkringar finns det?

Vad är viktigt för mig om jag blir allvarligt sjuk?

Nu kan du enkelt och kostnadsfritt fylla i Livsarkivet digitalt och du kan när som helst uppdatera informationen.

Vi bevakar dokumentet för din räkning och ser till att dina anhöriga kan ta del av ditt Livsarkiv, den dagen du inte längre finns kvar bland oss. Du kan även ladda ner Livsarkivet som pdf och lämna det till förvaring hos oss.

Digitalt eller på papper
Livsarkivet finns i två utgåvor: Ett på papper som du hämtar hos oss och www.livsarkivet.se där du skapar ett Livsarkiv med ditt BankID och kan uppdatera det när du vill.Livsarkivet är kostnadsfritt och drivs och övervakas av Sveriges Auktoriserade Begravningsbyråer.

Bevakning och förvaring
Om du väljer pappersutgåvan är det bra om du kommer in till oss så skapar vi en bevakning av ditt Livsarkiv. Vi kan också förvara det åt dig om du vill. På så sätt kommer alltid ditt Livsarkiv fram till dina anhöriga och begravningsbyrån den dagen det behövs. Om du väljer vår onlinetjänst så kopplas det automatiskt till vår Dokumentbevakning.

Du kan fortsätta att mot en mindre kostnad bygga på Livsarkivets Dokumentbevakning med andra typer av dokument som framtidsfullmakt, testamente, samboavtal, äktenskapsförord etc. I tjänsten ingår att vi förvarar originalhandlingarna på ett säkert sätt.